Podpiramo večdeležniški dialog

Sodelovanje • povezovanje • dialog • opolnomočenje

Na različnih ravneh spodbujamo sodelovaje in povezovanje

Podpiramo večdeležniški dialog in spodbujamo sodelovanje, povezovanje in opolnomočenje skupnosti na nacionalni ter mednarodni ravni. Povezujemo organizacije in posameznike pri naslavljanju izzivov digitalne družbe, vodimo Platformo za digitalno dostopnost in podpiramo delovanje Foruma za digitalno družbo. Sodelujemo v Digitalni koaliciji Partner2Connect pri Mednarodni zvezi za telekomunikacije (ITU). To je večdeležniško zavezništvo, ki si prizadeva za spodbujanje povezljivosti v skupnostih, ki jih je najtežje povezati, kot so najmanj razvite države in neobalne ter majhne otoške države v razvoju. Bili smo tudi med pobudniki Slovenskega foruma o upravljanja o upravljanju interneta.

YouthDIG

Poletna šola o upravljanju interneta YOUthDIG 2022

Inštitut Digitas in Forum za digitalno družbo vabita mlade, stare od 18 do 30 let, na poletno šolo YouthDIG, mladinski preddogodek Evropskega dialoga o upravljanju interneta (EuroDIG), ki bo letos potekala od 17. do 19. junija v Trstu v Italiji.
partner-2-connect

Inštitut Digitas sodeluje v digitalni koaliciji Partner2Connect

Inštitut Digitas je član večdeležniške Digitalne koalicije Partner2Connect pri ITU, ki si prizadeva za spodbujanje povezljivosti v skupnostih, ki jih je najtežje povezati, kot so najmanj razvite in države v razvoju. Napredek je mogoč le s širokim sodelovanjem.
seedig5

Ponovno smo bili partner regionalne konference SEEDIG

Inštitut Digitas je letos ponovno sodeloval pri organizaciji mednarodne konference Dialog o upravljanju interneta v Jugovzhodni Evropi—SEEDIG 5. Največji nekomercialni dogodek v regiji, posvečen digitalnim politikam, je bil 7. in 8. maja v Bukarešti. Na njem se je zbralo 195 udeležencev iz 31 držav.
SloIGF_slides_2018-01

Organizirali smo tretji Slovenski forum o upravljanju interneta SloIGF

V Ljubljani je danes potekal tretji Slovenski forum o upravljanju interneta – SloIGF 2018. Letos se je forum posvetil dvema vprašanjema: ali internetna odprtost in svoboščine ogrožajo demokracijo in ali bo nova avtorska zakonodaja za digitalni trg omejila svobodo izražanja in dostop do informacij.
ljubljana_panorama

Gostili smo regionalno konferenco SEEDIG

Inštitut Digitas je 23. in 24. maja v Ljubljani gostil mednarodno konferenco »Dialog o upravljanju interneta v Jugovzhodni Evropi – SEEDIG 2018«. Dan prej je gostil tudi šolo upravljanja interneta za mlade in program štipendistov SEEDIG. Konference se je udeležilo preko 120 udeležencev iz 27 držav.
seecp-seedig

Nagovor stalnega odbora parlamentarne skupščine SEECP

Dr. Dušan Caf je stalnemu odboru parlamentarne skupščine Procesa sodelovanja v Jugovzhodni Evropi (SEECP) predstavil Dialog o upravljanju interneta v Jugovzhodni Evropi (SEEDIG). Člane je pozval, da se pridružijo in sodelujejo v dialogu za uspešnejši razvoj digitalne družbe v regiji.
SLO_IGF_WEB_Cover

Organizirali smo drugi Slovenski forum o upravljanju interneta SloIGF

V Ljubljani je potekal drugi Slovenski forum o upravljanju interneta – SloIGF 2017, na katerem so udeleženci razpravljali o aktualnih temah upravljanja interneta. Po mnenju udeležencev je zapiranje interneta grožnja družbenemu napredku, pogoja za ohranitev odprtega in vključujočega interneta pa sta med drugim izobraževanje in zagotavljanje njegove varne uporabe.
slo-igf2016

Organizirali smo pri Slovenski forum o upravljanju interneta SloIGF

Organizirali smo prvi Slovenski forum o upravljanju interneta – SloIGF 2016. Namenjen je vključujoči in odprti razpravi o javnih politikah, povezanih z internetom. Povezuje deležnike iz javne uprave, podjetij, nevladnih organizacij, tehniške in akademske skupnosti, uporabnikov interneta, mednarodnih organizacij in medijev.

Želite izvedeti več o našem delu?

Pišite nam ali se dogovorite za sestanek.

Opolnomočenje skupnosti

Strokovno in organizacijsko podpiramo delovanje nevladnih forumov in sodelujemo v večdeležniškem dialogu na področju digitalne družbe. Organiziramo domače in mednarodne dogodke. Pripravili smo več pomembnih mednarodnih srečanj in konferenc v Sloveniji in Jugovzhodni Evropi. Sodelujemo z nevladnimi organizacijami, akademskimi institucijami, podjetji in z mednarodnimi organizacijami pri naslavljanju izzivov digitalne družbe. Prizadevamo si za opolnomočenje skupnosti za polnejše in učinkovitejše sodelovanje ter vključenost v družbo.