Ponovno smo bili partner regionalne konference SEEDIG

Inštitut Digitas je letos ponovno sodeloval pri organizaciji mednarodne konference Dialog o upravljanju interneta v Jugovzhodni Evropi—SEEDIG 5. Največji nekomercialni dogodek v regiji, posvečen digitalnim politikam, je bil 7. in 8. maja v Bukarešti. Na njem se je zbralo 195 udeležencev iz 31 držav.

Inštitut Digitas • 21. maj 2019

Inštitut Digitas je letos ponovno, tokrat kot regionalni partner, sodeloval pri organizaciji Dialoga o upravljanju interneta v Jugovzhodni Evropi — SEEDIG 5, največjega nekomercialnega foruma v regiji, posvečenega digitalnim politikam.

Na jubilejnem, tokrat že petem forumu, ki je potekal 7. in 8. maja v Bukarešti, se je zbralo 195 udeležencev iz 31 držav. Razprave so potekale v osmih osrednjih sekcijah, razdeljenih v štiri sklope: 

  • varnost in zaupanje v digitalne tehnologije, 
  • infrastruktura in tehnologije za digitalne inovacije, 
  • trendi, izzivi in regulacija digitalnega gospodarstva, 
  • izboljšanje digitalne dostopnosti in veščin.

Poleg osrednjih sekcij so potekali preddogodki, krajše sekcije in stranski dogodki. Posebej izpostavljamo ponovno uspešno šolo upravljanja interneta za mlade in sestanek, posvečen ohranjanju večjezičnega interneta in lokalnih pisav. Tudi na letošnjem forumu ni manjkala SEEDIG kripto zabava, na kateri so udeleženci spoznavali in delili znanje ter izkušnje glede digitalne zasebnosti. 

Programski odbor SEEDIG 5 je vodil direktor Inštituta Digitas dr. Dušan Caf, ki je tudi član izvršnega odbora SEEDIG.

Več o SEEDIG 5:

Organizatorji, partnerji in sponzorji