Naši programi

Z domačimi in tujimi partnerji pripravljamo programe usposabljanj z namenom, da bi čim širši krog uporabnikov, razvijalcev, oblikovalcev, urednikov digitalnih vsebin in odgovornih za dostopnost vsebin, aplikacij, storitev in produktov pridobil kompetence na področju zagotavljanja digitalne dostopnosti.

Na ta način želimo prispevati k večji vključenosti oseb z okvarami sluha in vida ter s fizičnimi, kognitivnimi in učnimi oviranostmi v družbo, ki je še zlasti pomembna v izrednih razmerah, kot je pandemija COVID-19, ki je poglobila družbene razlike in socialno izključenost ranljivih skupin.

O programih

Ponujamo programe eno in večdnevnih usposabljanj ter programe, prilagojene zahtevam in potrebam naročnikov. Pripravljeni so na podlagi mednarodnih standardov za usposabljanje na področju dostopnosti.

Komu so namenjeni

Programi so namenjeni vsem, ki se morate seznaniti ali vas zanima digitalna dostopnost, odgovornim za digitalno dostopnost v organizaciji, oblikovalcem ali urednikom digitalnih vsebin, razvijalcem in tistim, ki testirate digitalno dostopnost.

Naše prednosti

Usposabljanja izvajajo mednarodno priznani strokovnjaki za računalništvo, informatiko, telekomunikacije in standardizacijo za področje dostopnosti z dolgoletnimi izkušnjami na področju dostopnosti. Ključni člani naše ekipe so tehnološko usposobljeni uporabniki z različnimi oviranostmi.

Želite izvedeti več o naših usposabljanjih?

Področja, ki jih pokrivamo

  • Dostopnost spletnih strani in mobilnih aplikacij
  • Dostopnost elektronskih dokumentov
  • Dostopnost elektronskih komunikacijskih storitev
  • Dostopnost avdiovizualnih medijskih storitev
  • Dostopnost storitev in produktov informacijskih in komunikacijskih tehnologij
  • Javno naročanje dostopnih informacijskih in komunikacijskih tehnologij