Novice

Bodite na tekočem o aktivnostih Inštituta Digitas

take_power_back

Pridružili smo se PlatformPower.eu

Predstavljajte si svet, v katerem nam spletne platforme omogočajo, da spreminjamo družbo, upoštevajo našo izbiro glede spletne izkušnje in odgovarjajo za svoje negativne vplive na družbo.
dsa_open_letter

Za prepoved neželenih spletnih oglasov in temnih vzorcev

Pred prihajajočim trilogom o Aktu o digitalnih storitvah 15. marca je 72 organizacij civilne družbe poslalo odprto pismo 20 ministrom in državnim sekretarjem v 9 državah članicah EU, v katerem so izrazile pomisleke in zaskrbljenost v zvezi z Aktom.
gluha-studentka

Na mednarodnem posvetu o Digitasovi platformi VRI

Strokovnjaki iz Evrope, Japonske in Svetovne zdravstvene organizacije so predstavili zakonodajo in dobre prakse pri zagotavljanju dostopnosti elektronskih komunikacijskih in nujnih storitev (klicev na številko 112) za gluhe in naglušne.
YouthDIG

Poletna šola o upravljanju interneta YOUthDIG 2022

Inštitut Digitas in Forum za digitalno družbo vabita mlade, stare od 18 do 30 let, na poletno šolo YouthDIG, mladinski preddogodek Evropskega dialoga o upravljanju interneta (EuroDIG), ki bo letos potekala od 17. do 19. junija v Trstu v Italiji.
partner-2-connect

Inštitut Digitas sodeluje v digitalni koaliciji Partner2Connect

Inštitut Digitas je član večdeležniške Digitalne koalicije Partner2Connect pri ITU, ki si prizadeva za spodbujanje povezljivosti v skupnostih, ki jih je najtežje povezati, kot so najmanj razvite in države v razvoju. Napredek je mogoč le s širokim sodelovanjem.
seedig5

Ponovno smo bili partner regionalne konference SEEDIG

Inštitut Digitas je letos ponovno sodeloval pri organizaciji mednarodne konference Dialog o upravljanju interneta v Jugovzhodni Evropi—SEEDIG 5. Največji nekomercialni dogodek v regiji, posvečen digitalnim politikam, je bil 7. in 8. maja v Bukarešti. Na njem se je zbralo 195 udeležencev iz 31 držav.