Novice

Bodite na tekočem o aktivnostih Inštituta Digitas

featured-image-pws-emergency

Za vključujoč in dostopen sistem javnega obveščanja​

Sistem javnega obveščanja in alarmiranja je ključnega pomena za varnost vseh prebivalcev, zlasti tistih z oviranostmi, ranljivimi skupinami in manjšinami. Zato smo Ministrstvu za digitalno preobrazbo posredovali predloge, kako zagotoviti, da bo sistem dostopen in vključujoč za vse.
fifa-wordcup-katar

Dostopnost tekem svetovnega prvenstva v nogometu

Platforma za digitalno dostopnost je naslovila pobudo na Televizijo Slovenija, da zagotovi dostopnost tekem svetovnega prvenstva v nogometu na programih RTV Slovenija za gluhe in naglušne uporabnike.
zgresene_strategije_pametnih_mest

Zgrešene strategije pametnih mest​

Slovenske občine nimajo dovolj znanja za oblikovanje primernih strategij za trajnostno in odgovorno digitalno preobrazbo. V prizadevanjih za črpanje evropskih sredstev se uklanjajo komercialnim interesom dobaviteljev in tehnološkemu utopizmu.
hakom-dostopna-prihodnost

Mednarodna konferenca »Dostopna prihodnost«

Sodelovali smo na mednarodni konferenci »Dostopna prihodnost« v Zagrebu, na kateri je dr. Dušan Caf predstavil rezultate evropskega pregleda dostopnosti informacijskih in komunikacijskih tehnologij ter primere dobrih praks.
take_power_back

Pridružili smo se PlatformPower.eu

Predstavljajte si svet, v katerem nam spletne platforme omogočajo, da spreminjamo družbo, upoštevajo našo izbiro glede spletne izkušnje in odgovarjajo za svoje negativne vplive na družbo.
dsa_open_letter

Za prepoved neželenih spletnih oglasov in temnih vzorcev

Pred prihajajočim trilogom o Aktu o digitalnih storitvah 15. marca je 72 organizacij civilne družbe poslalo odprto pismo 20 ministrom in državnim sekretarjem v 9 državah članicah EU, v katerem so izrazile pomisleke in zaskrbljenost v zvezi z Aktom.