Splošne informacije

Spletišče www.digitas.si Inštituta Digitas (v nadaljevanju: spletišče) si prizadeva varovati zasebnost uporabnikov. Ta politika zasebnosti vsebuje določbe, kako spletišče zbira, hrani in upravlja podatke. Z dostopom na spletišča soglašate z načini zbiranja in uporabe vaših podatkov skladno s to politiko zasebnosti.

Podatki o upravljavcu

Upravljavec spletišča je Inštitut Digitas. Kontaktni podatki: info (at) digitas.si.

Upravljavec spoštuje vašo zasebnost in je zavezan, da pri zbiranju, hrambi in obdelavi osebnih podatkov ravna skrbno in v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov. Da bi lahko osebne podatke, ki ste nam jih zaupali, uporabljali, hranili in obdelovali za določene namene, potrebujemo vašo privolitev.

Zbiranje in obdelava osebnih podatkov

Upravljavec zbira zgolj osebne podatke, ki jih uporabniki posredujejo prek kontaktnih obrazcev.

Podatke, ki nam jih zaupate na kontaktnem obrazcu na spletni strani, potrebujemo, da vam lahko odgovorimo na vaše povpraševanje. Vaših podatkov za druge namene ne obdelujemo in jih ne posredujemo tretjim osebam.

Vaše osebne podatke posredujete prostovoljno.

Uporaba osebnih podatkov

Osebni podatki, zbrani na spletišču, se uporabljajo zgolj za namen, za katerega so bili zbrani in se hranijo največ 12 mesecev.

Osebni podatki se lahko zbrišejo tudi na zahtevo uporabnika.

Piškotki

Spletišče lahko uporablja piškotke. To so majhni podatkovni drobci, ki jih spletni strežnik ob obisku ponudi vašemu brskalniku. Ta jih običajno shrani na vaš računalnik oziroma mobilno napravo, ob poznejših obiskih pa se shranjeni piškotek iz brskalnika ponovno pošlje strežniku. Piškotki se uporabljajo za shranjevanje nastavitev, vodenje seje posameznega uporabnika, razlikovanje med uporabniki in za njihovo sledenje na spletišču (lahko tudi med večimi spletišči).

Nadzor nad nalaganjem piškotkov, pregled njihovih lastnostni in njihovo brisanje so možni v nastavitvah vašega spletnega brskalnika, ali z uporabo dodatnih vtičnikov v njem.

Piškotke razlikujemo glede na naslednje značilnosti:

  • začasni (in sejni) ali trajni piškotki,
  • lastni piškotki ali piškotki tretjih oseb.

Sejni piškotek je piškotek, ki se samodejno izbriše, ko brskalnik zaprete, medtem ko trajni piškotek ostane shranjen v brskalniku, dokler ne mine določeno obdobje (kar je lahko nekaj minut, dni ali več let).

Lastne piškotke postavi spletišče, ki ste ga obiskali, piškotke tretjih oseb pa postavi zunanja partnerska spletna storitev, ki je v spletišče vključena zaradi želene funkcionalnosti.

Katere piškotke uporabljamo na tem spletišču?

Spletišče uporablja piškotke spletnega ogrodja WordPress, vendar le za uporabnike, ki se v spletišče prijavijo. Te funkcionalnosti uporabnikom trenutno ne omogočamo.

Posamezni nameščeni vtičniki lahko za svoje delovanje prav tako uporabljajo piškotke.

Preverjanje reCAPTCHA

Spletišče v določenih primerih (npr. pri kontaktnih obrazcih) lahko uporablja storitev preverjanja reCAPTCHA, ki jo ponuja družba Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska (v nadaljevanju: Google).

Storitev reCAPTCHA preverja, ali je vnos v polje zapisala fizična oseba ali je bil narejen s pomočjo avtomatiziranih programov. Tovrstno preverjanje pomaga ohranjati varnost našega spletišča in preprečuje pošiljanje neželenih sporočil.

Ob preverjanju integritete se informacije o uporabnikovi strojni in programski opremi posredujejo v analizo družbi Google. Politika zasebnosti družbe Google je dostopna na naslovu: https://policies.google.com/privacy.

Spremembe politike zasebnosti

Upravljalec si pridržuje pravico, da kadarkoli in brez predhodnega obvestila spremeni oziroma dopolni določbe politike zasebnosti za uporabnike spletnega mesta. Uporabnika prosimo, da pred vsako uporabo spletnega mesta preveri datum zadnje spremembe teh splošnih pogojev uporabe.

Pridružujemo si pravico do občasne posodobitve politike zasebnosti.

Veljavnost

Politika zasebnosti na tej povezavi velja od 4. 8. 2020 dalje in se lahko kadarkoli spremeni in dopolni.