Vključi.me

Vključujoča digitalna družba za vse

O programu

Inštitut Digitas je razvil program Vključi.me, s katerim soustvarja vključujočo digitalno družbo, v kateri lahko vse osebe, ne glede na njihove sposobnosti, izkušnje ali socialno-ekonomski položaj, polno izkoristijo prednosti digitalne preobrazbe.

Področja programa Vključi.me

Raziskave in inovacije

Inštitut Digitas izvaja raziskave in razvoj vključujočih digitalnih tehnologij, ki temeljijo na načelih vključujočega razvoja in univerzalnega oblikovanja. Naš cilj je razviti tehnologije, ki so dostopne in uporabne za vse.

Širjenje znanja in dobrih praks

Inštitut Digitas želi širiti znanje o vključujoči digitalni preobrazbi in spodbujati izmenjavo dobrih praks. V ta namen organizira različne dogodke, kot so konference, delavnice in srečanja s ključnimi zainteresiranimi stranmi.

Usposabljanja

Inštitut Digitas ponuja usposabljanja za digitalne veščine, dostopnost digitalnih tehnologij in ozaveščanje o pomembnosti vključujoče digitalne preobrazbe. Usposabljanja so namenjena tako javnemu sektorju kot podjetjem in posameznikom, ki želijo izboljšati dostopnost svojih digitalnih vsebin in storitev.

Povezovanje deležnikov

Inštitut Digitas verjame, da je za uspešno izvedbo vključujoče digitalne preobrazbe ključno sodelovanje različnih deležnikov. V ta namen je vzpostavil Platformo za digitalno dostopnost, ki povezuje različne organizacije in posameznike, ki delajo na področju vključujoče digitalne preobrazbe.

Želite več informacij?

Pišite nam ali se dogovorite za sestanek.

Naša ekipa

Z digitalno dostopnostjo se ukvarjamo že vrsto let. V tem času smo vzpostavili raznoliko in multidisciplinarno ekipo strokovnjakov. Naši sodelavci so mednarodno priznani strokovnjaki za računalništvo, informatiko, telekomunikacije in standardizacijo za področje dostopnosti z dolgoletnimi izkušnjami na področju dostopnosti spletišč, aplikacij, elektronskih komunikacijskih storitev, informacijskih in komunikacijskih tehnologij ter avdiovizualnih medijskih storitev. Delujejo v mednarodnih organizacijah in sodelujejo pri snovanju standardov. Ključni člani naše ekipe so tehnološko usposobljeni uporabniki z različnimi oviranostmi.